1: | Was de
andijviestruiken in zijn geheel een paar keer goed
zodat alle zand en
ongedierte eruit is. |
2: | Verwijder de
lelijke bladeren en randen. |
3: | Blancheer de hele
stuiken andijvie ongeveer 5 minuten.
Spoel de andijvie koud, en laat goed uitlekken. |
4: | Snij de
ingrediënten voor de mirepoix, en fruit deze aan. |
5: | Halveer de
struiken andijvie (dwars door het stronkje).
Snijd het stronkje eraf en
druk de andijvie op een snijplank
ongeveer gelijk van dikte tot een
vierkant. |
6: | Vouw de andijvie
in drieën op en snijd deze in vier gelijke delen. |
7: |
Rol elk portie andijvie dwars in het ontbijtspek tot pakketjes.
Herhaal
dit met de tweede stronk, zodat je 8 pakketjes krijgt. |
8: | Doe de mirepoix
in een ovenvaste schaal, en leg de andijvierolletjes op de mirepoix. |
9: | Giet de
bouillon in de braadslee, en dek de braadslee af met aluminiumfolie. |
10: | Stoof de
andijviepakketjes in ongeveer 25 minuten gaar in een oven op 200C.
Serveer zonder de mirepoix. |